Sagt

"Vi holder af de mennesker, vi har bygget med. Hvis Bagsværd kirke bliver til glæde og velsignelse for mange mennesker, så er det det, vi har ønsket allerhøjest."

Arkitekt Jørn Utzon i sin tale efter indvielsen 15.8.76. Hør talen

"Jeg har været blandt de skeptiske, men min skepsis er blevet gjort til skamme. Jeg overgiver mig for mesterens værk. Jeg vil ønske Bagsværd sogn og hele Gladsaxe tillykke med dette attraktive byggeri."

Borgmester Tove Smidt i tale ved indvielsen 15.8.76. Hør talen

"Vi, der oplever denne dag, er fyldt med taknemlighed. Vi har aldrig fortrudt, at vi fik Jørn Utzon til at bygge vor kirke."

Formand for menighedsrådet, købmand Knud Beck, ved indvielsen 15.8.76. Hør talen

Skrevet

Kristeligt Dagblad

"Det indfaldende lys er kirkerummets egentlige smykke."

Arkitekturanmelder Erik Clemmesen i Kristeligt Dagblad 31.8.76.

Berlingske Tidende

"Bagsværd kirke er blevet en arkitektonisk attraktion, et eksempel på hvordan Jørn Utzon forstår at få byggeteknik og bygningskunst til at gå op i en højere enhed."

Arkitekturanmelder Martin Hartung i Berlingske Tidende 14.8.76.

"Aldrig har jeg set det hvide lys have så mange nuancer som i Bagsværd kirke. Overalt trænger lyset ind, så man undgår fornemmelsen af mørke, men også fornemmelsen af afslutning. En spirituel tolkning af evighedstanken."

Arkitekturanmelder Henrik Sten Møller i Politiken's Søndagsmagasin 4.4.93.

BT

"Jeg er selv en varm fortaler for projektet, der er af meget høj kunstnerisk og arkitektonisk værdi."

Borgmester Erhard Jakobsen til B. T. 9.12.72.

Architectural Review

"Man glemmer aldrig den ro og fred, der hersker i rummet."

John Winter i det britiske "Architectural Review".

Tegningerne til Bagsværd Kirkes klostergårde, kamgavle og svungne tagformer er styret af stramme fabriksmoduler og et system af cirkelslag, som gjorde det muligt slet og ret at fotografere de færdige tegninger 10 procent ned, da byggebudgettet skulle strammes!

Dørene blev lavere af det, men både lyd og lys overlevede i selve kirkerummet, så vi i dag har et veritabelt verdensvidunder og en drilagtig blanding af sakralt og systematisk, i udkanten af turisternes København.

Allan de Waal i Information 7. januar 2011